HTML

Temesvár, ahogy én láttam No. 1.

sweeties 2011.07.25. 16:48

Első napok

Forró nyári napok, vadkelet és puliszka. Ismerős? Igen, ez mind Románia. Na jó, erős lenne ilyen kijelentéseket tennem, de ez most ez egy kicsit nézzétek el nekem. Túlságosan szubjektív kedvemben vagyok. Nem kívánom agyonstruktúrálni a mondanivalómat, élvezzétek az agytekervényeim membránjainak kivetülését a monitorra.

Jó szokásomhoz híven összekerültem a legjobb angolos barna hajú lánnyal, aki ráadásul nagyon szép is. Ezt már több alkalommal eljátszottam, úgy tűnik megtartottam ezt a hasznos bevonzóképességemet.

Jó tanácsok:

-       Ne cseréld el a szobádat! Jellemző az ilyen nemzetközi mókáknál, hogy különböző nemzetiségű diákokat raknak egy szobába. Ennek könnyen kikövetkeztethető lényege van: ismerjük meg egymást, beszéljünk angolul. Ez magában egy nagyon szép gondolat. Persze vannak kivételek, amik elég gyakran előfordulnak, lehet az első nap benyomul a szobádba 3 török lány, hogy az ágyadat akarja, lehet csak napokkal később kelsz arra, hogy 1 lány helyett 2 fekszik melletted a franciaágyon (IGEN JÓL OLVASTAD). Amúgy nem kell megijedni, általában akik eljönnek ilyen nyári egyetemre barátságosak és nyitottak, lehet velük beszélgetni barátkozni (kivéve ga nem).

-       Csínján a szavakkal! Pont azért mert nemzetközi, nem tudhatod hogy ki beszél magyarul és ki nem. A gondolataid szavakba öntését kísérd figyelemmel, mert ki tudja ki érti meg, ha például azt mondod „Milyen rossz ez a kávé”, vagy esetleg valami pejoratívabb dolgot. Remélhetőleg az utóbbira nem volt/van/lesz példa, de túlságosan naív lennék, ha azt feltételezném, hogy senkinek nincs soha semmilyen kifogásolnivalója.

Általános igazságok

-       Nem árt ha tudsz angolul. Az előadások, beszélgetések mind mind angolul vannak. Ha nem tudsz egy büdös szót sem, csak a nevedet, borzasztóan fogsz unatkozni. Ha picit tudsz, és mondjuk benned van a vágy, hogy fejlődj, akkor a legjobb ötlet idejönnöd.

-       Nem árt, ha utánanézel a témáknak. Nem csak a magyar dolgoknak (történelem, politika stb) hanem a külföldi, globális cuccoknak is.

AZ a kevés, amit a temesvári külvilágból látok, az esti folyosónüldögélős ablakonkinézős tevékenységemben merül ki. Ám még ezekben a pillatokban is kihasználom frenetikus megfigyelőképességemet, és összetett szociológiai összefüggéseken töröm a fejemet. Vajon mi annak az oka, hogy rengeteg babakocsis férfit látok? Ez a tény teljesen lázba hozott engem, bár azóta sem jöttem rá miért, lehet csak jól esett egy ilyen mondatot leírnom. Úgyis mindegy, mert úgysem olvassátok el eddig :D És ha mégis akkor kaptok egy nyalókát.

Címkék: utazás hosszú

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fagyilany.blog.hu/api/trackback/id/tr503096854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása